Zilele se scurtează… dar nivelul tău de energie nu trebuie să scadă odată cu ele. Acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să cumperi toată ziua cafele pentru a rămâne treaz, totuși. De fapt, probabil cel mai bine este să sari de tot peste cafea: Un studiu a demonstrat că un consum de cafeină chiar și cu șase ore înainte de culcare poate să tulbure somnul.

1. Deschide draperiile la 7 dimineața

Există legitimitate în zicala „trezește-te și strălucește”: Primirea de raze solare de la începutul dimineții trimite un semnal puternic de trezit către ceasul intern al creierului, ridicând starea de spirit și scăzând somnolența.

2. Îngheață-ți fundul

Termină dușul de dimineață cu o explozie de două minute de apă rece. Dincolo de provocarea câtorva înjurături, temperaturile mai reci îți pot trezi mintea leneșă, arată studiile. Dacă un brr al întreg corpului e prea mult pentru tine, începe prin stropitul cu apă rece doar pe față.

3. Râzi

O porție bună de râs îți va intensifica fluxul sanguin în aproximativ 15 minute.

479891623

4. Schimbă cofeina pe carbohidrați

Pentru energie continuă, ai nevoie de mâncare, nu de o altă cană de cafea. Doar caloriile dau energie reală. „Ai nevoie de carbohidrați și fibre pentru a controla nivelul zahărului din sânge, plus proteine și grăsimi naturale pentru a te menține plin. „Încearcă un cartof dulce copt cu o lingură de nuci zdrobite sau o felie de pâine integrală prăjită cu avocado.

5. Uită-te la toate videoclipurile cu pisici online

Urmărirea pisicilor care fac lucruri ridicole oferă energie și emoții pozitive.

6. Mestecă niște gumă

Mestecarea unei gume crește vigilența – fără zahărul în exces care urmează în urma unei excursii la automatul de dulciuri. Conform studiilor, cei care mestecau gumă aveau timpi de reacție mai rapizi, o atenție mai focalizată și chiar și o stare mai bună. Mișcarea de mestecare poate să crească fluxul sângelui și al oxigenului la creier.

7. Respiră ca un dragon

S-a aflat că această tehnică ritmică crește concentrarea și accelerează timpul de reacție. Stând pe scaun, contractă-ți mușchii abdominali și împinge burta spre coloana vertebrală pentru a forța să iasă puțin aer pe nas. Repetă până la 10 respirații.

330109481

8. Vopsește-ți unghiile roșu intens

Doar vederea culorii rubinelor și a ardeilor iuți îți poate da o explozie temporară de viteză și putere, potrivit Universității de cercetare Rochester. Deși teoria noastră nu a fost testată în laborator, credem că 10 unghii roșii ca cireșele sunt echivalentul aceluiași număr de sarcini tăiate de pe lista de activități.