Desigur, fiecare dintre noi roșește la față din când în când – poate că roșești ușor când ești jenat sau ești îmbujorat după ce fugi pe scări sau mergi la sala de fitness.

Pielea ta poate să usture

Rozaceea e o inflamație cronică a pielii care poate să apară în diverse moduri: roșeața din jurul obrajilor și pe nas, vase de sânge roșii furioase cunoscute drept capilare care apar pe obraji și nas, proeminențe ca niște coșuri care persistă și nu dispar în aceeași zonă (acest lucru e cunoscut ca acneea rozacee) și o senzație generală de sensibilitate care poate chiar să usture.

Genetica are un rol

Dacă un tată sau o bunică are rozacee, poți să te bazezi practic pe orice roșeață cronică cu care te confrunți ca fiind rozacee, de asemenea – există o componentă genetică foarte puternică pentru această condiție a pielii.

328458614

E ușor de diagnosticat

Dacă ai rozacee sau doar iritație roșie poate fi determinat printr-o mică vizită la dermatolog. Pacienții vin de obicei acuzând roșeață persistentă – după luarea în considerare a declanșatorilor, istoricul familiei și nivelul de deteriorare a soarelui, noi, dermatologii, putem diagnostica asta.

Există câteva opțiuni de tratament

Înțelegerea faptului legat de care dintre declanșatorii comuni de mai sus pot să îți înrăutățească rozaceea și evitarea acestora e prima și cea mai de bază linie defensivă pe care o discută dermatologii cu pacienții. Opțiunile de tratament includ creme și antibiotice cu administrare orală pe care medicul ți le poate prescrie.

Utilizarea protecției solare e esențială

Deoarece toate problemele afectează pielea, expunerea la soarele puternic poate să crească riscul, precum și să înrăutățească toate simptomele – ne pare rău, iubitorilor de soare! E esențial să folosești cel puțin factor de protecție solară SPF 30 în fiecare zi pentru a preveni izbucnirea din cauza soarelui. Folosirea produselor de piele blânde va ajuta, de asemenea, la menținerea pielii tale răcoroase și calme.