Indiferent dacă sunt copți sau prăjiți cartofii, consumul de sodiu în exces duce la o depunere imediată de greutate în apă. Acest lucru poate să ducă la glezne umflate și o bombare a burții de la inflamarea intestinelor, zice ea. Pe lângă retenția de apă, gustările sărate pot să cauzeze și constipație.

Fibrele sunt cruciale pentru menținerea sistemului digestiv într-o funcționare excelentă. Așa că atunci când nu ai fibre de la cereale integrale, fructe și legume cu amidon, ești obligat să le suplimentezi.

Dacă nu mergi pe jos câteva zile, ambuteiajul interior poate să însemne câteva kilograme în plus. Oricine care are un aport mare de proteine, o dietă slabă în carbohidrați trebuie să ia un supliment de fibre pentru a menține lucrurile în funcționare, o opțiune chiar mai bună fiind să reduci doar carbohidrații rafinați, precum pastele și să păstrezi cerealele integrale, legumele și fructele ca parte a dietei tale.

Când ești deshidratat, cântărești de obicei mai puțin, deoarece mușchii și țesuturile tale sunt uscate (făcându-te să te simți groaznic). Dar acea lipsă de apă îți duce rinichii în modul „să conservăm fluidele”, spune Fear. Acest lucru duce la creșteri în greutatea în apă odată ce începi să bei lichide.

 

373561051

O intoleranță la mâncărurile precum lactate, fructoză, ouă, crustacee, gluten, îndulcitori artificiali, soia și multe altele poate să cauzeze balonare și retenție de apă, în special în intestine.

Dacă observi că te simți mai greu sau chiar cântărești mai mult după ce mănânci anumite mâncăruri, vorbește cu medicul tău sau un dietetician autorizat înainte de a le elimina.
Cea mai bună soluție: include o cantitate moderată de carbohidrați din cereale integrale în dieta ta zilnică pentru a preveni ciclul greutății să crească și să scadă.