Nu fiecare femeie are posibilitatea de a avea o viață sexuală activă, fericită. Fie că e vorba de celibat voluntar ales din motive spirituale sau religioase, lipsa unui partener potrivit sau scăderea dorinței din cauza unui număr de factori, majoritatea dintre noi vor trece printr-o perioadă de secetă pe durata vieții. Deci ce se întâmplă cu vaginul tău atunci când nu faci sex?

1. Următoarea zburdare ar putea durea

Indiferent dacă faci sex pentru prima dată sau pentru prima dată după mult timp, te poți aștepta să simți disconfort. Cel mai comun efect secundar al unui celibat prelungit e o relație sexuală dureroasă.

2. Părțile tale intime pot să se blocheze

Din fericire, chiar dacă o femeie nu a făcut sex înainte, majoritatea durerii vaginale e temporară și poate fi „vindecată” cu răbdare constantă, preludiu și lubrifiere. Dar, în unele cazuri, mușchii vaginali devin atât de contractați, încât penetrarea – chiar și a unui tampon sau a unui deget – e imposibilă. Această condiție se numește vaginismus. Există o varietate de motive pentru care apare; uneori are loc în urma unui viol sau abuz, dar poate să apară și la întâmplare.

383210527

3. Dorința sexuală scade

În timp ce lipsa dorinței poate părea o binecuvântare pe durata perioadei de secetă, pierzi, de asemenea, toate beneficiile de sănătate pe care le asigură sexul.
Masturbarea regulată te face mai bună în pat. Oamenii care sunt confortabili cu masturbarea tind să fie amanți mai generoși și care oferă mai mult

4. Partea ta feminină se poate deteriora odată cu vârsta

Sexul pare că trebuie să devină mai puțin important odată ce ai trecut de anii fertili, dar nu e cazul. Cantitatea de estrogen pe care o femeie o produce scade în mod amețitor pe durata menopauzei și vaginul și vulva au mai mulți receptori de estrogen decât orice altă parte a corpului. Din moment ce o viață inactivă în ceea ce privește sexul poate să ducă la atrofie vaginală, însemnând că pereții vaginului se usucă, devin subțiri și sunt mai predispuși să se rupă, femeile la post-menopauză pot fie să-l folosească, fie să-l piardă.