Menstrual Cup pentru femei – ce este, instructiuni, avantaje, contraindicatii, pareri – cum să eviți sindromul de șoc toxic

Lumea modernă oferă o gamă largă de produse pentru igiena feminină, însă cât de sigure sunt acestea? O tânără de 25 de ani din București a ajuns să sufere de handicap din cauza unui tampon obișnuit. Aceasta nu este o poveste înfricoșătoare pentru adolescente și nu este publicitate negativă pentru tampoane. Tampoanele provoacă sindromul de șoc toxic (TSS)!

menstrual cup forum

Dimineață, Marcela s-a simțit rău. La început, a simțit oboseală și durere surdă în tot corpul, apoi a apărut o iritație pe picioare și în zona genitală. Fata și-a amintit că trebuie să-și scoată tamponul. Când l-a scos, era negru și mirosea îngrozitor. După încă o oră, Marcela s-a simțit mult mai rău: grețuri, vărsături continue, durere groaznică de cap și amețeală.

menstrual cup pret

La scurt timp după aceea, tânăra și-a pierdut cunoștința, iar prietenul ei a chemat o ambulanță. Marcela a fost dusă la spital, iar medicii și-au petrecut toată noaptea luptând pentru viața ei. Fata a supraviețuit, însă și-a pierdut ambele picioare. Infecția s-a răspândit de la organele genitale în jos prea rapid, iar medicii nu au reușit să oprească răspândirea și au fost nevoiți să-i amputeze ambele picioare.

Povestea dovedește încă o dată că produsele de igienă feminină pot produce daune ireparabile sănătății. Nu e vorba doar despre tampoane.

Și absorbantele sunt un adevărat paradis pentru bacterii. Acestea creează un efect de seră, bacteriile încep să se multiplice activ, în timp ce contactul cu organele sexuale le permite să pătrundă cu ușurință în corp.

Acest lucru provoacă o serie de probleme, de la inflamații, la apendicită și pielonefrită.

Ceea ce ridică următoarea întrebare – cum să evităm absorbantele și tampoanele în timpul menstruației? Este posibil! Este exact scopul pentru care a fost concepută MENSTRUAL CUP.

Aceasta este o cupă specială realizată din silicon medical. Se inserează în vagin în timpul menstruației și tot sângele este colectat în acest vas mic. Din moment ce MENSTRUAL CUP nu absoarbe, ca un tampon, sângele menstrual părăsește complet corpul, oferind astfel siguranță și eliminând riscul de infectare a sângelui.

menstrual cup pareri

Utilizarea MENSTRUAL CUP nu provoacă probleme de sănătate. Datorită materialului elastic, se inserează și se scoate ușor din vagin, fără a vătăma mucoasa. Nu provoacă disconfort la purtare.

menstrual cup amazon

Un alt beneficiu este faptul că această cupă este reutilizabilă. Nu trebuie să cheltui bani în fiecare lună pe produse de igienă, MENSTRUAL CUP poate fi utilizată trei-cinci ani. Este important să cureți cu atenție cupa după utilizare și să o păstrezi în condiții sterile.

406 femei au participat la cea mai nouă cercetare desfășurată la centrul de planificare familială din România. Acestora li s-a oferit să utilizeze doar MENSTRUAL CUP pe parcursul a trei cicluri menstruale.

menstrual cup comandă

În timpul acestui experiment, femeile au fost testate regulat pentru a depista eventualele inflamații, prezența bacteriilor nocive și a infecțiilor și toate rezultatele au fost negative.

De asemenea, colposcopia (examinarea cervixului) nu a indicat nicio patologie. Flora vaginală nu s-a modificat, prin urmare, cercetătorii nu au descoperit niciun risc pentru sănătate.

menstrual cup instructiuni

Specialiștii susțin că în următorii cinci-șapte ani, MENSTRUAL CUP va înlocui complet produsele de igienă realizate din materiale sintetice și lipici. Prin urmare, numărul de inflamații și infecții ale organelor interne va fi redus semnificativ, reacțiile alergice vor dispărea, iar sistemul reproducător feminin se va îmbunătăți semnificativ.

Cat costa Menstrual Cup, pret, comandă, Menstrual Cup amazon – inselatorie

Menstrual Cup pareri forum, recenzii, comentarii

Gina21

Nu am mai auzit despre MENSTRUAL CUP, dar vreau să o încerc. Prietena mea a avut TSS, slavă Domnului că e bine acum, dar a fost foarte grav.

Prințesa Diana

Cum??? Cum să lași tamponul înainte să mergi la culcare??? Eu îl schimb la fiecare două-trei ore. Îmi pare rău, dar e vina fetei, cum a putut fi atât de neatentă!!!

Violeta

Situațiile sunt diferite. Poate a lucrat 14 ore și a fost atât de obosită, că pur și simplu a adormit? Sau s-a simțit rău? Motivele pot fi multe! De aceea, eu am trecut la MENSTRUAL CUP și nu mai am probleme acum. E igienică și sigură.

Ileana 55

Aș vrea să o încerc, dar nu știu cum se folosește. Trebuie să merg la ginecolog să o insereze?

Ramona

Aș vrea să o încerc, dar nu știu cum se folosește. Trebuie să merg la ginecolog să o insereze?

menstrual cup comentarii

Corina

Groaznic, e adevărat? Nu voi mai folosi niciodată tampoane.

Nina

Folosesc cupa de mai bine de un an, îmi place foarte mult. Nu există scurgeri și economisesc și bani! Nu mai trebuie să cheltui lunar acum.

menstrual cup recenzii

Cristina

Am citit recent un articol că absorbantele utilizate sunt spălate și folosite din nou. Când mă gândesc că port un absorbant după altcineva, mi se face rău.

Georgiana

Îmi pare foarte rău pentru această fată. Va rămâne toată viața cu un handicap din cauze unui lucru atât de mărunt. Nu i-aș dori asta nici celui mai mare dușman al meu.

Amalia

Tampoanele, în special absorbantele, sunt din secolul trecut! Folosesc MENSTRUAL CUP de mult timp. E igienică, sigură, simplu de utilizat. După ce o utilizez, o spăl bine cu produse de igienă personală, apoi o dezinfectez cu apă fiartă, o pun într-un pachet curat și asta e tot, mă așteaptă până data următoare.

menstrual cup pentru femei

Monica

Cred că voi comanda și eu. M-ați speriat cu acest TSS. Mai bine să fiu în siguranță.