Fiecare relație este foarte complexă prin natura și importanța sa, iar probleme evidente pot apărea în orice moment al relației. Nimeni nu poate să prevadă ce se va întâmpla la un anumit moment într-o relație. Există câteva probleme foarte comune observabile în relații. Natura și intensitatea problemelor depind de tipul relației și de gradul de atașament emoțional.

Stadiile incipiente ale relațiilor sunt considerate în general stabile și fără probleme critice, punându-se accent pe acomodare și toleranță și altele. Însă, odată cu trecerea timpului și pe măsură ce modalitățile formale sunt înlocuite de atitudinile naturale, pot apărea probleme. Dacă nu se iau măsurile necesare pentru rezolvarea problemelor, acestea pot strica relația și se poate ajunge la despărțiri.

Comunicare defectuoasă32655422111

Comunicarea defectuoasă este una dintre cauzele principale care amplifică problemele în orice relație. Între parteneri trebuie să existe o comunicare clară și foarte puternică într-o relație. De multe ori, nu apar probleme din cauze precise, ci deoarece comunicarea este înțeleasă greșit. Dacă mesajul ajunge la partener într-un mod greșit, pot exista discrepanțe evidente între oameni și chiar despărțiri iminente în viitor.

Nu presupune că partenerul tău va înțelege ce simți și ce dorești de la el/ea. Discutați toate aspectele relației și fiți conștienți de atitudinile, plăcerile, antipatiile și așteptările ambilor parteneri în relație. Nu ezita să comunici cu partenerul, fiindu-ți frică de reacția persoanei sau gândind că el/ea ar putea să te dezaprobe.

Management financiar

Într-o relație, oamenii pot să coopereze la administrarea financiară și, de multe ori, la împărțirea banilor și la cheltuielile care pot apărea. Atitudinea „Banii mei sunt ai mei și banii tăi sunt tot ai mei”, cu siguranță, poate dăuna încrederii și onoarei relațiilor.2562100

Atunci când te implici într-o relație, fii pregătit să cheltui pentru nevoi comune și să împarți venitul pentru nevoile comune sau personale ale partenerului. Nu ține secret venitul și cheltuielile. Totodată, fă-l pe partener, de asemenea, conștient de obligațiile tale financiare. Statusul financiar clar al fiecărui partener îi ajută să împartă și să administreze veniturile în cel mai eficient mod posibil.