Nu încerca să te scuzi

  • A-ți cere scuze unei femei nervoase, de multe ori, are rezultate negative. Atunci când un bărbat își cere scuze, femeia ajunge la concluzia că el este de vină, nu ea. Liniștea sau argumentele mai puțin dureroase sunt mai recomandate pentru a calma o femeie nervoasă.
  • Nu recunoaște toate greșelile din prima, cele care consideri că ar putea duce la rezolvarea problemei. Femeile pot să profite de sentimentele tale și să te dărâme. Încearcă să îți justifici argumentele în cel mai blând mod posibil.

Nu pretinde că nu ai fost atent32012550

  • Întrebarea „Ce ai spus? Nu am fost atent” este o mare greșeală în timpul unei dispute. Atunci când întrebi asta, îi induci ideea că tu consideri că ceea ce spune ea nu este important și nu merită ascultat. Chiar dacă nu ai ascultat, ea nu-ți va repeta.
  • Încercarea de a-i distrage atenția spre alte lucruri o va face furioasă. Prefă-te că spune lucruri minunate și că asculți și înțelegi fiecare cuvânt. Transmite-i prin limbajului trupului și prin gesturi că asimilezi ceea ce spune ea.
  • Disputele nu sunt ocazii în care să îți impui ideile, gândurile, cererile și dorințele asupra altei persoane. Disputele sunt, de fapt, momente necontrolate din viață, iar dacă oamenii nu învață să facă față cu maturitate unor astfel de situații, viața poate deveni un adevărat iad, iar relațiile pot să se destabilizeze. Disputele nu sunt momente de comunicare; ce se întâmplă în cadrul unei dispute sunt expresii necugetate de furie și frustrări.